ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПРАВИМА ДЕТЕТА И ЗАШТИТНИКУ ПРАВА ДЕТЕТА | Локални омбудсман

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПРАВИМА ДЕТЕТА И ЗАШТИТНИКУ ПРАВА ДЕТЕТА

Заштитница грађана Града Новог Сада Марина Попов Иветић и заменик Заштитника грађана Стојанка Варајић присуствовале су јавној расправи о Нацрту закона о правима детета и заштитнику права детета која је одржана дана 07. јуна 2019. године у Великој сали Скупштине Града Новог Сада.

Нацрт закона о правима детета и заштитнику права детета припремило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и реч је о закону који је од изузетног значаја за јачање положаја и заштиту деце као једне од најосетљивих друштвених група.

У уводном обраћању присутнима се обратила др Стана Божовић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и Љиљана Коковић, помоћница Градоначелника Града Новог Сада, након чега је Драган Вулевић, посебни саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан експертског тима за израду Нацрта закона, представио Нацрт закона о правима детета и заштитнику права детета.

Након представљања Нацрта Закона у дискусији су изнети предлози, сугестије и коментари који се односе на наведени Нацрт Закона, с тим да се исти могу упутити писаним путем Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, до 26. јуна 2019. године.