"Медијација у Србији – ефикасније и хуманије решавање сукоба"

Одржана јавна трибина

"Медијација у Србији – ефикасније и хуманије решавање сукоба"

 

 

У Скупштини АП Војводине одржана је 29. новембра 2016. године јавна трибина "Медијација у Србији – ефикасније и хуманије решавање сукоба" у циљу промоције медијације као ефикасног вансудског начина решавања сукоба у коме треће, неутрално лице усмерава комуникацију између страна у сукобу и коришћењем посебних техника помаже постизању споразума.

 

Јавну трибину организовало је Национално удружење медијатора Србије, уз подршку Скупштине АП Војводине, а у оквиру пројекта подржаног од стране амбасаде Сједињених америчких држава у Републици Србији.

Присутне су поздравили потпредседница Скупштине АП Војводине, Снежана Седлар и председник Скупштине Града Новог Сада, Здравко Јелушић. Током радног дела са учесницима трибине о основним принципима и примени медијације у различитим врстама спорова, предностима медијације у односу на судски поступак, обуци за медијаторе и условима обављања овог посла разговарали су консултанткиња за реформу правосудних професија из Министарства правде Републике Србије, Ивана Нинчић и председник Националног удружења медијатора Србије, Блажо Недић, као и други истакнути медијатори, који су указали на поједине аспекте медијације, свако из своје области деловања.

Трибини је присуствовала и представница Заштитника грађана Града Новог Сада.