ОКРУГЛИ СТО „ИНТЕГРАТИВНА МЕДИЈАЦИЈА И ОСНАЖИВАЊЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ И ПОВЕРЕЊА ПРИПАДНИКА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ“

У организацији Института за медијацију, преговарање и јавне политике и Европског конгреса Украјинаца дана 02. фебруара 2022. године у Новом Саду одржан је Округли сто на тему „Интегративна медијација и оснаживање толеранције и поверења припадника националних мањина у локалној заједници“.

Округлом столу, осим организатора скупа, присуствовали су представници Националних савета националних мањина, Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Локалног омбудсмана Града Новог Сада, Заштитника грађана и Покрајинског заштитника грађана-омбудсмана.

Округли сто је предпројектна активност која за циљ има утврђивање потреба и интереса припадника националних заједница и других заинтересованих страна као основа за наставак пројекта у вези интегративне медијације који ће се развијати у Србији.