Заштитник грађана Града Новог Сада одржао је Конференцију поводом спроведеног истраживања о положају ЛГБТИ популације у Новом Саду | Заштитник грађана

Заштитник грађана Града Новог Сада одржао је Конференцију поводом спроведеног истраживања о положају ЛГБТИ популације у Новом Саду

Заштитник грађана Града Новог Сада одржао је Конференцију поводом спроведеног истраживања о положају ЛГБТИ популације у Новом Саду дана 13. децембра 2017. године у просторијама Независног друштва новинара Војводине.

 

Наиме, институција Заштитника грађана Града Новог Сада је током 2017. године, у сарадњи са Центром за развој демократског друштва Еурополис, а уз подршку Групе ИЗАЂИ, спровела истраживање на тему Положај ЛГБТИ популације у Новом Саду.

 

Сврха истраживања је идентификовање како лезбејски, геј, бисексуални, трансродни и интеродни (ЛГБТИ) грађани и грађанке који живе у Новом Саду доживљавају остваривање својих основних права, те су тим поводом на конференцији приказани резултати и закључци истраживања који ће послужити као основа за развој ефикаснијих мера и политика за борбу против дискриминације, насиља и узнемиравања, као и побољшања њиховог једнаког третмана у друштву.

 

Поред представника Заштитника грађана Града Новог Сада, Центра за развој демократског друштва Еурополис и Групе ИЗАЂИ, конференцији су присуствовали и представници Локалне мреже за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама Нови Сад, представници Покрајинског Заштитника грађана-омбудсмана, председник Удружења локалних омбудсмана Србије, као и представници других институција и медија.