КАНЦЕЛАРИЈA ЗА ПРИЈЕМ ПРИГОВОРА КИНЕСКЕ ПОКРАЈИНЕ ШАНГАЈ | Локални омбудсман

КАНЦЕЛАРИЈA ЗА ПРИЈЕМ ПРИГОВОРА КИНЕСКЕ ПОКРАЈИНЕ ШАНГАЈПредставници Канцеларије за пријем приговора Кинеске покрајине Шангај имали су радни састанак који је организован дана 26. априла 2019. године у просторијама Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, а на ком су говорили и Покрајински заштитник грађана – омбудсман, Заштитница грађана Града Новог Сада, помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, заменик Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана Милан Дакић и Јагода Вјештица из канцеларије Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Гостима из Кине представљен је рад, организација и надлежности Покрајинског омбудсмана, као и Заштитника грађана Града Новог Сада и Удружења омбудсмана Србије, док је Wang Jianhua, директор Канцеларије, присутне упознао са начином рада и организацијом Канцеларије за пријем приговора.

У току разговора ком су, поред наведених говорника, присуствовали и локални омбудсмани из Панчева, Бачке Тополе и Сомбора, размењена су искуству у раду ових институција.