ОБИЛАЗАК КЛУБОВА ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА | Локални омбудсман

ОБИЛАЗАК КЛУБОВА ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА

Канцеларија Заштитника грађана Града Новог Сада започела је са реализацијом Пројекта обиласка Клубова за одрасла и старија лица који су организациони део Геронтолошког центра Нови Сад, али који пружају дневне услуге у заједници, намењене лицима трећег животног доба која живе у својим кућама.

Шефица Стручне службе Заштитника грађана, мр Марија Достанић, обишла је 16. маја 2019. године Клуб "Оаза", како би заинтересована лица упознала са радом канцеларије Заштитника грађана, са начином на који се води поступак по притужби, као и са ситуацијама у којима Заштитник грађана може помоћи грађанима у остваривању законом утврђених права. Поред чланова клуба Оаза били су присутни и чланови Клуба Иво Андрић као и корисници дома.

У наредном периоду планиран је обилазак седишта још три клуба за одрасла и старија лица, с тим да ће позиви бити упућени и корисницима околних клубова. На наведени начин ће се радом канцеларије Заштитника грађана Града Новог Сада бити упознати корисници укупно 11 клубова на територији Града Новог Сада.

Дана 22. маја планиран је обилазак клуба Ново Насеље где ће бити позвани и чланови клуба Никола Тесла, потом дана 30. маја 2019. године обилазак клуба Козара у Футогу, где ће бити позвани и чланови клуба Бранко Ћопић из Футога као и чланови клуба из Ветерника и Бегеча. И на крају, дана 05. јуна 2019. године, планиран је обилазак клуба  Клиса где ће бити позвани и чланови клуба Слана бара и Булевар.